Cursuri grafica - design vectorial


Design Vectorial - Illustrator

Illustrator este un program de calitate profesionala in domeniul artei grafice vectoriale, probabil cel mai bun, alaturi de omologul sau, Corel. Asa cum spun chiar cei de la Adobe, cu Illustrator, “creati arta vectoriala frumoasa”.Programul va permite sa creati logo-uri, schite, ilustratii complexe pentru imprimare, web, aplicatii interactive, videoclipuri si mobil.

Cursuri grafica - design vectorial
Cursuri grafica - design vectorial


Programa:

  • Prezentarea programului si a interfetei de lucru: Vector vs. Raster (Illustrator vs. Photoshop);folosirea Intro-ului programului; deschiderea unui document nou; modificarea setarilor implicite ale documentelor noi; optimizarea spatiului de lucru (Panels); crearea si salvarea spatiilor de lucru customizate; prezentare Adobe Bridge; navigarea in document, diverse tipuri de Zoom, Hand Tool; revenirea la pasii anteriori; Paleta Layers > prezentare detaliata si mod de lucru; deplasarea printre tab-urile mai multor documente si lucrul cu mai multe documente;
  • Artboard Tool si Artboard Panel: Artboard Tool - crearea artboard-urilor; modificarea dimensiunii artboard-urilor; redenumirea si schimbarea ordinii artboard-urilor din Paleta Artboards; modificarea procentului de vizualizare, diverse tipuri de Zoom, trecerea facila de la un Artboard la altul;copierea informatiilor dintr-un Artboard in altul; cum gestionam copierea informatiilor care trebuie sa se regaseasca in toate Artboard-urile; organizarea informatiilor in tandem: Artboard si Paleta Layers; deplasarea in cadrul unui document cu mai multe Artboard-uri (Zoom Tool, Hand Tool, Paleta Navigator)
  • Guide-uri + Setarea riglelor si a unitatii de masura: crearea Guide-urilor; modificarea pozitiei Guide-urilor; blocarea sau ascunderea Guide-urilor; crearea Guide-urilor din obiecte - Make / Release Guide; Smart Guides; Snap to Guides; setarea unitatilor de masura – fereastra Preferences.
  • Forme geometrice: distinctie intre open path si closed path (cale deschisa vs. cale inchisa); aplicatii pe instrumentele Line Segment Tool, Arc Tool, Spiral Tool, Grid Tool, Polar Grid Tool; functia Join - pentru a uni cai deschise; Scissor sau Knife Tool pentru a intrerupe o cale inchisa
  • Forme geometrice:Aplicatii pe instrumenteleRectangle Tool, Rounded Rectangle Tool, Ellipse Tool, Polygon Tool, Star Tool. Setarile instrumentelor si shortcut-uri.
  • Selectarea si lucrul cu obiecte: instrumente de selectie: Selection Tool, Direct Selection Tool, Group Selection Tool, Magic Wand, Lasso Tool, etc.; duplicarea si multiplicarea obiectelor; Scale Tool; Rotate Tool; Reflect Tool; Shear Tool; Reshape Tool; gestionarea obiectelor in Paleta Layers: Group/Ungroup, blocarea si ascunderea obiectelor; Preview Mode si Outline Mode; Isolation Mode; deplasari obiecte pe distante specificate; alinieri si distributii (fata de pagina sau fata de alte obiecte); Align / Distribute / Transform (bara de proprietati sau palete); ordinea obiectelor - shortcut-uri etc..
  • >> mai mult
Fiecare cursant trebuie sa isi formeze un PROIECT TIPARIT si pe CD/DVD elocvent pe baza caruia poate sustine si examenul de final de curs.

Despre curs

Va invitam la o noua experienta minunata si plina de surprize, intr-o lume fantastica ce ni se asterne in fata ochilor deindata ce deschidem programul Illustrator. Adobe Illustrator a aparut ca un program asociat cu Adobe Photoshop si este specializat in crearea si editarea materialelor grafice vectoriale, in timp ce Photoshop este expert in prelucrarea imaginilor digitale.

>> mai mult
Nota: Cursurile sunt acreditate de Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului si Ministerul Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse prin A.N.C. [Autoritatea Nationala pentru Calificari]. Diploma eliberata in urma absolvirii cursului este cu recunoastere profesionala conform legislatiei in vigoare [OUG 129 | 2000 Republicata]. Acest tip de diploma este singurul document legal in baza caruia se poate incadra in cartea de munca ocupatia aferenta conform Clasificarii Ocupatiilor din Romania [COR].

Orarul si perioadele de incepere sunt afisate pe prima pagina a site-ului Avantaj Consulting.