Cursuri grafica - tehnica DTP si Prepress


Compozitie Documente tipar INDESIGN

Cursul de InDesign se adreseaza tuturor persoanelor care doresc sa se initieze in tehnica DTP si anume pregatirea corecta a fisierelor pentru tipografie. Cea mai mare teama a persoanelor care incearca sa invete singure programe de grafica este aceea ca li se vor intoarce fisierele de la tipografie din cauza ca nu sunt lucrate corect sau ca nu sunt salvate in formatele utile tipografiei. Aceasta teama este indreptatita si de aceea este util un curs in care alaturi de comenzile programului vom invata pas cu pas cum sa lucram corect pentru tipar. Acest curs de InDesign vine ca urmare a feed-backului cursantilor nostri dar si al firmelor care doresc sa aiba personal specializat intr-un domeniu de actualitate si continua dezvoltare. Este un curs intensiv la absolvirea caruia, in urma examenului primiti diploma acreditata de Ministerul Muncii si Ministerul Educatiei – specializarea GRAFICIAN CALCULATOR/ cod COR 313106 (Clasificarea Ocupatiilor din Romania) – MODUL Tehnica DTP si Prepress.

Cursuri grafica - tehnica DTP si Prepress
Cursuri grafica - tehnica DTP si Prepress


Programa:

 • Capacitatea de personalizare a programului InDesign prin configurarea optiunilor acestora, personalizarea comenzilor rapide de la tastatura, a barelor de instrumente, a meniurilor, lucrul cu ferestre mobile, stabilirea asocierilor, utilizarea gestionarii culorilor.
 • Modul de realizare a documentelor noi pentru trimiterea ulterioara la tipografie (margin, bleed, slug, s.a.)
 • Lucrul cu imagini si culori. Importul imaginilor in InDesign. Comanda Place si specificul formatarii imaginilor: proportional/neproportional. Tipuri de fisiere: pdf, psd, tif, .jpeg, .eps, .gif, .png s.a Vizualizarea corectă culorilor si imaginilor în InDesign (specificitati RGB, CMYK). Asimilarea cunostintelor de utilizare a preciziei sistemului PANTONE, analiza procesului tipografic, ce implica trecerea culorii prin presa, analiza problemelor de aliniere datorate contractiei termice a hartiei si jocului dintre tamburi (alunecarea in presa). Capacitatea de amestec a culorilor CMYK/PANTONE. Stiluri grafice aplicabile imaginilor si graficii. Integrarea cu celelalte programe din Adobe Creative Suite. Alinieri si distributii ale imaginilor.
 • Efecte de text, imagini sau obiecte vectoriale in InDesign: transparente, gradient, umbre, embosari, feather, satinare. Blending modes (multiply, screen, overlay, soft light, hard light, color dodge, color burn, darken, lighten, difference, exclusion, hue, saturation, color, luminosity)
 • Formatarea textelor în InDesign.
  Importul textelor din alte tipuri de fisiere. Stiluri de formatare. Managementul stilurilor de formatare. Efecte tipografice de formatare a textelor. Leading, kerning, tracking, indents, taburi, bullets. Text pe coloane. Modificarea ramelor textului. Modalitatea prin care “infasuram” textul in jurul imaginilor sau pe cai predefinite.
 • Creare si editare elemente vectoriale
  Grafică vectoriala direct in InDesign. Creare logo-uri, definirea spatiului de siguranta, reguli corporate. Convertirea textului in curbe.
 • Editarea tabelelor in InDesign.
  Importul tabelelor. Formatarea tabelelor importate. Crearea tabelelor in InDesign. Optiunile speciale de formatare a tabelelor. Stiluri pentru formatarea tabelelor. Formatari diverse: schimbarea culorilor de fills sau strokes, adaugarea de elemente grafice, combinarea tabelelor, adaugarea de header sau footer, convertirea in randuri si coloane.
 • Crearea de indexuri (cuprinsuri). Optiuni specifice pentru realizarea cartilor (numerotarea paginilor sau capitolelor, sincronizare) Modalitati de lucru: predare teoretica : explicare : exemplificare : analiza. La finalul cursului veti avea abilitatea de a crea machete complexe de reviste, brosuri, cataloage sau carti.
Fiecare cursant trebuie sa isi formeze un PROIECT TIPARIT si pe CD/DVD elocvent pe baza caruia poate sustine si examenul de final de curs.

Despre curs

Cursul de machetare DTP - InDesign se adreseaza tuturor persoanelor care doresc sa se initieze in tehnica DTP si anume pregatirea corecta a fisierelor pentru tipografie, realizarea unor machete complexe care sa contina imagini profesionist prelucrate sau elemente de design rastru/vectorial cu adevarat spectaculoase. Tinem sa mentiona inca de la inceput ca Avantaj Consulting este prima firma din Romania care organizeaza un curs acreditat InDesign atat de elaborat ca programa si perioada de desfasurare destinat compozitiei documentelor pentru tipar.

Nota: Cursurile sunt acreditate de Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului si Ministerul Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse prin C.N.F.P.A [Consiliul National de Formare Profesionala a Adultilor] care indeplineste rolul de Autoritate Nationala pentru calificari. Diploma eliberata in urma absolvirii cursului este cu recunoastere profesionala conform legislatiei in vigoare [OUG 129 | 2000 Republicata]. Acest tip de diploma este singurul document legal in baza caruia se poate incadra in cartea de munca ocupatia aferenta conform Clasificarii Ocupatiilor din Romania [COR].

Orarul si perioadele de incepere sunt afisate pe prima pagina a site-ului Avantaj Consulting.