cursuri grafica

Cursuri grafica acreditate: nivel incepator


Design si DTP | Nivel I [Adobe Photoshop, Corel Draw]

Avantaj Consulting Cursuri Grafica Avantaj Consulting Cursuri Grafica

Avantaj Consulting are cea mai indelungata traditie in organizarea cursurilor de grafica publicitara de tip rastru si vectorial. Principalul aspect care evidentiaza cursurile organizate de catre institutia noastra este dat de orientarea catre aplicatii practice. Ca grafician ai una dintre meseriile in care iti demonstrezi creativitatea.

Cursuri Grafica publicitara - Nivel incepator|Design si DTP
Grafica publicitara - Design si DTP | Nivel I

* Cursurile implica teme pentru acasa care sunt verificate personal de profesori asa incat dvs. sa aveti certitudinea ca ati lucrat corect si eficient.

Acest Curs de Grafica Publicitara este pentru Dvs. daca:

>> sa dobanditi competente in grafica publicitara
>> sa invatati sa creati design grafic, design publicitar, design web(layout web) , design pentru jocuri etc.
>> sa invatati sa realizati packaging, postere, carti si tot ce este legat de branding.
Invata cum sa editezi imaginile in mod profesional!

Invata Grafica publicitara, Design si DTP
Grafica publicitara Nivel Incepator

PROGRAMA Adobe PHOTOSHOP:

 • Asimilarea modului de productie a elementelor grafice pentru documente electronice, Web sau materiale tiparite, asimilarea instrumentelor, ferestrelor si meniurilor Photoshop in detaliu si eficient.
 • Explorarea mediului de lucru Photoshop: instrumentele specializate de lucru cu analiza bara de proprietati si corelare cu ferestre specializate [ex: Layers, History, Paths, Info, Navigator, s.a.] si meniuri legate de operatiunile propuse, controlul culorilor, elemente pentru controlul mediului de vizualizare pe ecran, organizarea paletelor, realizare selectii complexe [marquee, lasso, magic wand], cropuri imagini si aplicatii practice pe fotografii, transformari proportionale si la dimensiune fixa, gradienti, pattern-uri, brush-uri, editare culori, instrumente de blurare, subexpunere sau supraexpunere a pixelilor, saturare sau desaturare a pixelilor, instrumente de clonare.
 • Folosirea tehnicilor avansate de editare si retusare a imaginilor, corectare cromatica, introducerea de noi elemente, prelucrare + montaj de imagini [reasamblare elemente], decupaj + ajustare tonala imagini in ansamblu si elemente din decupaj [folosire in special Pen Tool + Paths si Image > Adjustments]
 • Decupare elemente complexe cu instrumente specializate precum Pen si prelucrare cu Stamp Tool, Healing Brush sau Patch Tool. Temele pentru. acasa implica inclusiv exercitii de trucaj: plasarea unui personaj intr-un alt context sau schimbarea vestimentatiei.
 • Utilizarea elementelor necesare editarii structurilor bitmap, reesantionarea imaginilor, trasarea structurilor bitmap.
 • Efecte: Drop Shadow, Inner Shadow, Outer & Inner Glow, Stroke, Gradient Overlay, Satin, Bevel & Emboss, s.a.
 • Productia de imagini, lucrul cu imagini destinate mediului web, modalitati de optimizare elementele grafice pentru Web, tehnica pregatirii pentru tipar.

Aplicatii:
Realizare coperte de carte, inserturi de presa [machete publicitare], ajustari cromatice si compozitionale pe diverse teme.

PROGRAMA COREL Draw:

 • Realizarea de ilustratii complexe pornind de la elemente de baza [curbe, linii, suprafete, contururi], asimilarea instrumentelor, ferestrelor si meniurilor Corel Draw in detaliu si eficient.
 • Crearea textului artistic si a celui tip paragraf [Wrap Paragraph Text; Text pe Coloane, formatari, potrivirea textului pe cale pentru realizarea de efecte de text sau stampile]. Lucrul cu textul este explicat asa incat sa puteti realiza inclusiv machetarea revistelor sau cataloagelor respectand regulile de pregatire pentru tipar privind convertirea in curbe sau modul CMYK.
 • Desenarea si editarea curbelor Bezier [convertire, prelucrare noduri si ancore, tipuri de noduri si editari personalizate]. Lucrul cu Pen Tool, Bezier, Freehand sau Shape Tool.
 • Aranjarea obiectelor [order, group | ungroup, lock | unlock, shaping - weld, trim, simplify, front minus back si altele, transformations].
 • Lucrul cu imagini Bitmap [conversia pozelor in modul CMYK, 300 DPI, explicarea regulilor de pregatire pentru tipar offset | DTP]
 • Gestionarea straturilor si a paginilor. Personalizarea si editarea paletelor de culori.
 • Importul si exportul obiectelor. Tipuri de fisiere, extensii .jpg, .tiff, .eps, .pdf asociate cu tiparul sau publicarea pe Internet.
 • Efecte: Artistic Media, Blend, Contour, Envelope, Extrude, Power Clip. Interactive Drop Shadow, Interactive Transparency Tool. Realizare gradienti, pattern-uri, texturi.
 • Realizarea de proiecte ce presupun tehnoredactare computerizata cu cadre de text si ilustratii multistrat.

Aplicatii:
Realizare cliparturi, obiecte vectoriale, creatie sau refacere sigle vectoriale. Printre temele de absolvire a cursului de numara: realizare carte de vizita, stampila, refacerea [vectorizarea] unor elemente preluate ca poze dar care trebuie folosite ca elemente vectoriale, realizarea unui flyer de prezentare a unei firme, tabele.

Despre cursuri

Pentru fiecare curs in parte au fost dezvoltate programe de studiu complexe, bazate atat pe componenta teoretica, dar mai ales pe exercitii si pe proiecte cu aplicabilitate practica imediata.

Inscriere cursuri

Program inscrieri : Luni – Vineri: 10.00 – 12.30 si 14.00 - 16.00 Sambata: 10.00 – 12.00 - onlinePe tot parcursul cursului se realizeaza teme complexe.

Cursurile de grafica sunt acreditate ANC (Autoritatea Nationala pentru Calificari). Profesorii pun un mare accent pe shortcut-uri in programe pentru ca dvs. sa obtineti rapiditate in lucru si pe respectarea ultimelor tendinte in grafica publicitara. Se explica foarte mult regulile de machetare | DTP, de pregatire pentru tipar a layouturilor. Cursul are aplicabilitate practica astfel incat la incheierea acestuia puteti realiza machete complexe de reviste, cataloage, calendare, brosuri.
De altfel, tema de final de curs va fi o lucrarea practica precum cele amintite. Pentru absolvirea cursului trebuie sa realizati o serie de lucrari precum cele expuse mai sus si, in plus, o lucrare finala ce se va prezenta la examen si care trebuie sa constea intr-o revista sau un catalog.

Nota: Cursurile sunt acreditate de Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului si Ministerul Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse prin A.N.C. [fost Consiliul National de Formare Profesionala a Adultilor] care indeplineste rolul de Autoritate Nationala pentru calificari. Diploma eliberata in urma absolvirii cursului este cu recunoastere profesionala conform legislatiei in vigoare [OUG 129 | 2000 Republicata]. Acest tip de diploma este singurul document legal in baza caruia se poate incadra in cartea de munca ocupatia aferenta conform Clasificarii Ocupatiilor din Romania [COR].

Orarul si perioadele de incepere sunt afisate pe prima pagina a site-ului Avantaj Consulting.